Eļļas

Augu eļļa ir īpašs produkts, kas izceļas ar daudzām pārsteidzošām īpašībām. Pirmkārt, kulināriju bez eļļas vispār ir grūti iedomāties: dažādas augu eļļas tiek izmantotas konditorejas izstrādājumu un maizes cepšanai, salātiem un citiem ēdieniem. Kaut arī augu eļļa tiešā veidā kā ēdiens netiek lietota, to var izmantot kā garšvielu eļļas maigās garšas dēļ. Augu eļļu izspiež no augļiem, riekstiem, sēklām, kuri piedod šim produktam savdabīgu garšu un aromātu. Eļļas veids tāpat nosaka arī lietderīgās īpašības, bet daudzas augstas kvalitātes augu eļļas ir ikdienas uztura sastāvdaļa, jo tās satur Omega-3 un Omega-6 taukskābes, vitamīnus un olbaltumvielas. Augu eļļu var izmantot kā pārtikas piedevu, ikdienā pievienojot salātiem, putrām un citiem ēdieniem dažas ēdamkarotes šī produkta. Augu eļļu jau izsenis ir pazīstama kā dabīgs kosmētikas līdzeklis ādas, matu un nagu kopšanai. Dažādām eļļām ir dažādas īpašības: dažas no tām baro, citām piemīt mitrinošas, mīkstinošas īpašības. Ādas kopšanai tiek rekomendēts izvēlēties tikai dabīgas, nerafinētas un nearomatizētas eļļas, kurām ir dabisks, pozitīvs efekts. Aukstā spieduma eļļas ir vērtīgs produkts, tās ekstrahē mehāniski, neizmantojot augstu temperatūru, un tādējādi tiek saglabātas visas vērtīgās auga īpašības.