Garšvielas

Garšvielas ir dažādi augi, dārzeņi un citi augi. Katram to tiem ir īpaša garša un aromāts, kas piedod gatavojamajam ēdienam izteiktāku garšu, izceļ produkta dabīgo garšu. No kaltētiem augiem un dārzeņiem iegūtās garšvielas saglabā savas garšas īpašības, ir viegli lietojamas, tās ir viegli transportēt. Šodien bez garšvielām virtuvē nav iedomājams ne profesionāls pavārs, ne mājsaimniece. Pavārmākslā izmanto veselu virkni garšvielu, un tradīcijas pievienot garšvielas ēdieniem ir veidojušās gadsimtiem ilgi, ievērojot nacionālās virtuves receptes un personīgās gardēžu garšas īpatnības. Garšvielu sortiments ļauj izvēlēties gan atsevišķas garšvielas, gan arī dažādus to maisījumus, kuros apvienotās sastāvdaļas garšas un smaržas ziņā lieliski sader. Garšvielu maisījumi ir paredzēti konkrētai ēdienu grupai: gaļai, zivij, dārzeņiem, zupām, salātiem u.c. Šādi garšvielu maisījumi ļauj labāk atklāties sastāvdaļu garšām un aromātiem, tikai atcerieties, ka savā virtuvē jūs vienmēr variet izmēģināt dažādus savienojumus. Izvēlieties augstas kvalitātes garšvielas, kas gatavotas no īpaši atlasītām sastāvdaļām – tās intensīvāk atklāj aromātu un garšu.