Graudaugi un pākšaugi

Graudaugi un pākšaugi
Graudaugi – ļoti veselīgs un barojošs ēdiens. Uztura speciālisti iesaka graudaugu putras brokastīs, jo graudaugos esošie ogļhidrāti uzsūcas lēnām, tādējādi saglabājot sāta sajūtu un darbaspējas ilgu laiku. Ja nevēlaties auzu pārslu putru, izvēlieties brokastīm miežu un kviešu putraimus. Viena no populārākajām putrām ir mannā putra. Mazajiem būs prieks arī par saldo rīsu putru. Saldināšanai izvēlieties veselīgu alternatīvu cukuram – medu vai agaves sīrupu. Brokastu putra kļūs vēl garšīgāka un daudz barojošāka, ja pievienosiet sezonas augļus un ogas vai riekstus. Rīsi, griķi un grūbas ir veselīgāka un gardāka alternatīva parastajiem kartupeļiem. Grūbas ir piemērotas arī zupām un salātiem. No zirņiem sanāks ļoti piesātināta putra, un tie ir ļoti piemēroti arī zupu bagātināšanai. “Rieksti Jums” piedāvā plašu graudaugu klāstu. Pagatavojiet savu mīļāko putru un izmēģiniet arī jaunas garšas!