Bolīvijas balandas sēklas (kvinoja)

Bolīvijas balanda, vairāk zināma kā kvinoja ir pārtikas produkts, kas strauji iegūst popularitāti. No Dienvidamerikas ieceļojušais augs izceļas ar īpašām uzturvērtību īpašībām. Kvinoja ir lielisks olbaltumvielu avots. Veģetāriešiem tiek piedāvāts bagātināt savu ēdienkarti ar kvinojas ēdieniem, jo tā satur visas 9 neaizvietojamās aminoskābes. Bez tam kvinoja ir bagāta ar mikroelementiem, tādiem kā magnijs, fosfors, dzelzs un citiem derīgiem elementiem. Kvinojai nav specifiskas garšas, tāpēc no tās var gatavot visdažādākos ēdienus – no saldām putrām līdz barojošiem sautējumiem. Kvinoja var būt melnā, sarkanā vai baltā krāsā. Pirms gatavošanas kvinoja ir jāiemērc ūdenī, bet ja laika nav, tad vienkārši labi jāskalo tekošā ūdenī. Pārlejiet kvinoju ar ūdeni attiecībā 1:2 un vāriet apmēram 15 minūtes. Vārītu sēklu izmērs palielināsies apmēram 2-3 reizes un kļūs caurspīdīgs. Pievienojot garšai svaigus vai žāvētus augļus, varēsiet izbaudīt brokastīs barojošu putru. Bet ja pievienosiet citrona sulu un olīveļļu kopā ar saviem mīļākajiem svaigajiem dārzeņiem – iegūsiet sātīgus salātus. Un vēl kvinoja ir ideāli piemērota zupām un dārzeņu sautējumiem. Rieksti Jums piedāvā arī Jums pamēģināt kvinoju un bagātināt savu ēdienkarti ar šo produktu.

 

  • Pievienot vēlmju sarakstam
    Pievienot vēlmju sarakstam
    1 kg
    Pievienot
  • Pievienot vēlmju sarakstam
    Pievienot vēlmju sarakstam
    1 kg
    Pievienot
  • Pievienot vēlmju sarakstam
    Pievienot vēlmju sarakstam
    1 kg
    Pievienot
  • Pievienot vēlmju sarakstam
    Pievienot vēlmju sarakstam
    1 kg
    Pievienot
  • Pievienot vēlmju sarakstam
    Pievienot vēlmju sarakstam
    200 g
    Pievienot
  • Pievienot vēlmju sarakstam
    Pievienot vēlmju sarakstam
    1 kg
    Pievienot