Ēdamās sēklas

Ēdamās sēklas

Sēklas ir vērtīgs un garšīgs pārtikas produkts, kam ir jābūt mūsu ēdienkartē pēc iespējas lielākā daudzumā. Dažas sēklas izmanto kā piedevas, piemēram, ķimenes un sezamu. Sauja ķirbju sēklu var kļūt arī par veselīgu un sātīgu uzkodu. Tās ir piemērotas gan zupām, gan salātiem un ceptajiem gardumiem. Priecē, kā šobrīd no jauna atklājam sev mūsu valstī tradicionālās kultūras – linu un kaņepju sēklas. No kaņepju sēklām izspiež eļļu, bet apcepot un sasmalcinot šīs sēklas, Jūs iegūsiet piedevu ar izcilu garšu. Ļoti ātri savu vietu ēdienkartē iekaro arī jaunās kultūras. Viens no populārākajiem jaunumiem ir čia sēklas, ko sauc arī par Spānijas salviju. Šīs sēklas satur daudzas barojošas vielas – tās ir bagātas ar šķiedrvielām, Omega-3 taukskābēm, kalciju, kāliju, dzelzi, fosforu un citiem vitamīniem un minerālvielām. Šīs sēklas var ēst tīrā veidā, iepriekš izmērcējot tās šķidrumā, vai pievienot visdažādākos ēdienos: mērcēs, salātos, konditorejas izstrādājumu mīklai. Čia sēklas nesabojās ēdiena garšu, jo tām gandrīz nav garšas, bet tās būtiski paaugstinās ēdiena uzturvērtību. „Rieksti Jums” Jūs atradīsiet daudz dažādu sēklu, kas bagātinās Jūsu ēdienkarti.